Om maten och måltiderna på Svalan

Bra mat är en viktig förutsättning för att våra barn ska må bra. Därför har frågan om maten och måltiderna alltid varit central för oss på Svalan. Hos oss äter barnen kravmärkt mat som tillagas från grunden av kökspersonalen. Förutom vällagade varma måltider finns alltid en salladsbuffé med ett rikt utbud av grönsaker. Måltiderna intar vi i ett eget rum i anslutning till skolans matsal som ligger vägg i vägg med Svalan.

 

För de barn som går hela dagar på förskolan serveras gemensam frukost med gröt, smörgåsar och annat som hör frukostbordet till kl. 07:30.

 

Efter någon timmes lek och andra aktiviteter under förmiddagen är det dags för fruktstund. Det innebär ofta att gruppen samlas i vindskyddet ute på gården och hämtar lite energi så att barnen orkar fram till lunch.

 

När det är dags för lunch går gruppen tillsammans genom skolans matsal och vidare till vårt matrum där de sätter sig på sina platser. De äter i lugn och ro och väntar på varandra innan de lämnar matbordet. Sedan dukar barnen av sina tallrikar och bär dem till diskvagnen.

Under eftermiddagen äter barnen mellanmål.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now